Fritidshus med eget naust - bli fiskerbonde hos oss!

Om Hildrestranda


Hildrestranda ligger på nordsida av fastlandet i Haram kommune i Sunnmøre, langt ut mot storhavet. Her er det ei fantastisk utsikt mot øyene og havet i vest, og det er lite som kan måle seg mot solnedgangen på Hildrestranda!


Historisk

På Hildrestranda har det bodd folk siden middelalderen - her finnes rester etter gravhauger - og hovednæringen her har tradisjonelt vært jordbruk og fiske.

Tomtene som vi har lagt til rette for Hildrestranda Naust og Fritidshus har tidligere vært jordbruksland, og vår visjon er å bringe tilbake fiskerbonden, som hadde sitt virke på storhavet og drev jordbruk i tillegg.


Området

Hildrestranda strekker seg fra Alvestad i øst til Gamlemshaugen i vest og ligger ca. 8 km fra kommunesenteret Brattvåg hvor du finner det du trenger av salg- og servicebedrifter.
Området har flotte turmuligheter, både til fots og med sykkel og hest!
Remmevegen er en en meget flittig brukt turvei etter opprustningen, og den strekker seg over 3 km langs Hildrestranda. Her er det satt opp benker for den som vil ta seg en rast, og stedsnavn og gardsnavn er skiltet langs veien.

Skipsleia langs kysten går like forbi Hildrestranda, og her er det panoramautsikt til den stillfarende levende båttrafikken langs riksvei nr 1. Daglig går hurtigruta forbi, både nord- og sørgående, og det er stor variasjon fra store fartøy til små fritidsbåter. Av til går også kongeskipet forbi i tjeneste for kongefamilien.


Transport

Fra Hildrestranda til Ålesund tar det ca. 45 minutter med bil. Ålesund Lufthavn Vigra er nærmeste flyplass. Derfra er det direkteforbindelse med rutefly til: Oslo, Bergen, Trondheim, Riga, London, København, Amsterdam, Nice. Det er også regelmessig charterfly i sesongene til: Kreta, Alanya, Kroatia, Alicante, Las Palmas Avstand til Vigra: ca 60 km til Vigra med bil eller 15 minutter med skyssbåt til Roald og 5 min med taxi.

For bussruter og fergetider i området, se Trafikanten for Møre og Romsdal.


Hildrestrandsongen

Hva er vel en grend uten en egen sang? Evelyn Otterlei har skrevet teksten til Hildrestrandsongen:"Vi er frå Hildrestranda og vi trur, vi veit
at vårsola ho fløymer, alt av slit vi gløymer,
vi ser ho over eggin` og kjenner det so vel.
Ho varmar oss om hjarta og lite grann i sjela med.
Vi ruslar rundt i kring og ser på vårens blomsterfang.
No snur han snart på nord og laksefiske er i gang.
Vi er frå Hildrestranda og vi trur, vi veit,
når midtnattsola lyser, vi i hjarta hyser
minner vi vil gløyma om barndomsbygda vår.
Vi ruslar langsmed stranda og bølgeskvulp om foten slår"Alt innhold på disse sidene er © Hildrestranda Naust og Fritidshus. Bilder: Hege Natland, Halldor Lillebø og Hedda Hytter AS. Kopiering fra disse sidene er ulovlig uten tillatelse fra eier. Webdesign: KramSnog