Fritidshus med eget naust - bli fiskerbonde hos oss!

Aktiviteter - fjellturer


Ta turen opp på de nærliggende fjelltoppene og bli belønnet med en fantastisk utsikt over øyene, havet og Sunnmørsalpene! Her har vi noen turforslag:


Gamlemsveten

790 m.o.h., er et av de høyeste fjelltoppene i Haram Kommune. På toppen er det utsikt i alle retninger. Det er mange alternative veier opp med ulike vanskelighetsgrader og stigning. Fra Røvreiten går en grei rute oppover, men det er ikke tydelig sti hele veien, som tar ca 1/2 - 1 time til toppen.
Fra Toregarden går en godt merka sti opp. Denne er bratt, enkel å følge og kortest vei. Toregarden ligger langs med turveien ved fjellfoten ca 1 km fra Røvreiten mot Skjelten.
Fra Søvika er det grusvei helt opp. Det er anleggsveien til Norkring. Denne veien er enklere å gå men tar lengre tid. Spreke mødre trillet barnevogn opp og ned, men det var nok for sportens skyld for spesielt interesserte.
Utsikt fra vei opp til Gamlemsveten mot Søvik, Ålesund og Valderøy


Vetevatnet

Nesten oppe på Gamlemsveten ligger Vetevatnet. Gå deg svett og varm oppover til Gamlemsveten, ta et forfriskende bad i Vetevatnet og nyt medbrakt matpakke etterpå. På dager med havtåke er det ofte varm sol ved Vetevatnet. Deilig å gå opp og sole seg hele dagen til tåka letter nede i bygda.


Hildrehesten

740 m.o.h., er en middels tur og er ikke noen markert fjelltopp, men en lang fjellrygg med Hesten i sør, Hesteraua i midten og Hestehaudet lengst nord.
Følg fjellveien opp fra Gjerset. Oppe på høgda tar du av mot venstre og følger terrenget over myr og lyngmark mot Vidfjellet og sørenden av Hesten. Siste delen av oppstigninga går i grov steinur. Det er minst ur dersom man følger traséen fra sørvest.
Oppe på Hesten er det flatt med tørt og fint fjellterreng. Når du først har nådd toppen i sør, er det fint å gå hele fjellryggen til Hestehaudet (735 m.o.h.) i nordenden. Alternativ start: Fra Gryta via skogsveien ved Grytten gartneri eller fra Holmeset.


Informasjon om andre fjellturer i Haram kommune kan du finne her.


Alt innhold på disse sidene er © Hildrestranda Naust og Fritidshus. Bilder: Hege Natland, Halldor Lillebø og Hedda Hytter AS. Kopiering fra disse sidene er ulovlig uten tillatelse fra eier. Webdesign: KramSnog